pecena broskev s jogurtem

Pečená broskev s jogurtem

Loni v létě se pečená broskev stala Tomášovou nejoblíbenější snídaní. Vzpomínám si, jak jsem pořád vymýšlela snídaňové recepty do kuchařky a zkoušela nové a nové. Jednou mě napadlo upéct broskev, a to vám byla lahůdka! V broskvi se totiž pečením báječně zkoncentruje chuť. Ve spojení s jogurtem je to skvělá snídaně na horká letní rána. Výborné jsou i variace s blumami nebo meruňkami. Navíc můžete pečené ovoce servírovat i jako dezert a místo jogurtu ušlehat mascarpone se žloutkem a trochou domácího vanilkového cukru.

Na 1 porci
Doba přípravy: 15 minut

1 broskev
1 kelímek řeckého jogurtu
1 lžíce oblíbené granoly
1 lžíce nasekaných nesolených pistácií

1. Předehřeju si troubu na 190 °C. Rozkrojím si broskev, ale pecku v ní nechám, aby broskev zůstala šťavnatá. Na plechu s pečicím papírem peču asi 10 minut, do změknutí.

2. Na talířek vyklopím jogurt, doprostřed položím upečenou broskev a posypu granolou a pistáciemi.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *